Om oss

Nu börjar en ny sommar med Fika på Torpet. Vi har gått från att öppna caféet i det gamla huset till att själva flytta in i huset och istället bygga om ett av uthusen där caféet fått flytta in. Detta har gett oss fler möjligheter med anpassade lokaler och fler sittplatser inomhus.

Men idén och inspirationen är densamma som när vi öppnade 2008:

Att dela med oss av en underbar miljö med fantastisk utsikt där naturen och tystnaden ger själen avkoppling, där barnen kan leka fritt och hundarna vara med.

Och så får vi baka! För oss kakälskare är det också underbart att få servera och få dela med oss av våra hembakade kakor. Detta är vår avkoppling ch så blir ju fikat roligare ju fler man är.

Fler och fler hittar till oss och framförallt är det många som hittar tillbaka, om och om igen. Detta är vår största lycka.

Torpet med sina uthus och underbara trädgård, ligger i Hallandsåsens södra sluttning, precis där bokskogen tar slut. Alldeles nedanför är Västersjöns nordvästra hörn med Ugglehults badplats som på sommaren är full av liv och rörelse. Här kan man bada eller köpa fiskekort och hyra båt.

Naturen och skogarna är fulla av historia. Österut ligger Trollehallar, som är en isälvsravin. Här finns ”Snapphanestallarna” som var tillhåll för Snapphanar under krigen mellan Sverige och Danmark.

För den som vill promenera finns Djurholmens strövområde här, med iordningställda vandringsleder och Skåneleden passerar i närheten.

Välkomna!